my images

Letters en klanken

Wil jij oefenen met letters en klanken? Kennis maken met de schooluitspraak en de alfabetische uitspraak? Of oefenen met lezen en het plaatsen van letters? Dat kan!

In deze app gaan kinderen aan de slag met de letters en klanken uit het alfabet. Kiest u voor de alfabetische uitspraak, dan zien de kinderen alleen de 26 letters uit het alfabet. Kiest u voor schooluitspraak, dan zien de kinderen naast de letters ook de verschillende klanken.

In deze app zitten 5 verschillende spelletjes. Kinderen kunnen oefenen met het plaatsen van letters, lezen van woorden, aanklikken van letters en luisteren naar de klanken en uitspraak.

Image placeholder

Eveline Kaleveld

Dit is weer een echte Meester Dennis app! Waarbij kinderen bezig kunnen zijn met het leren van letters en klanken. De spellen worden met enthousiasme ontvangen door de kinderen.

Wat ik mooi vind is dat er niet alleen met de “standaard” klanken wordt gewerkt. Maar ook klanken als ng, nk, au en ou aanbod komen. In de toekomst zou het mooi zijn als je klanken aan/uit kunt zetten. Zo kun je met de app nog meer differentiëren.

In de spellen die in de app zitten, zit een mooie afwisseling zodat er altijd een spel bij zit wat past bij het doel wat past bij het kind.

Volledige review